Compromís reclama un consultori sanitari a la costa de Benissa

Nadal i nosaltresEl diputat Josep Nadal ha presentat a les Corts Valencianes una proposició no de llei  instant el Consell per a què que trasllade a la concessionària, Marina Salud SA, l’obligatorietat d’introduir en el pla d’inversions la instal·lació d’un consultori d’estiu a la zona d’urbanitzacions de Benissa.

El municipi de Benissa té unes característiques que el fan especial pel que fa a l’assistència sanitària, ja que té una població de vora 11.600 persones que es distribueixen per tot el terme municipal de més de 69 Km2, concentrant-se sobretot al nucli urbà i a la zona d’urbanitzacions de la costa, són aquestes urbanitzacions el motiu de la present proposició no de llei, ja que com assenyala Nadal “aquestes urbanitzacions de les zones de la Fustera, la Llobella, l’Advocat o el Baladrar, poden distar més de 10 km del nucli urbà de Benissa per carreteres que, tot i estar a la zona de costa, són de muntanya amb el que això suposa en dificultat de conducció i augment del temps del trajecte fins al centre de salut del poble”.

El poble de Benissa porta molts anys reivindicant la instal·lació d’un consultori d’estiu en aquesta zona que hi garantisca l’assistència sanitària ja que com assenyala Nadal a la PnL “durant tot l’any té una població de més de 4000 persones, que augmenta molt a l’estiu incrementant les necessitats de serveis públics. Per ara les persones s’han de desplaçar a consultoris o centres de salut de poblacions veïnes produint aglomeracions als serveis d’assistència primària d’aquests pobles.

Nadal remarca a més que l’empresa concessionària Marina Salut no compleix amb el plec de condicions del contracte ja que encara no ha presentat el Pla Quinquennal d’Inversions per al període 2014-2019 on hauria d’anar aquest consultori, entre d’altres infraestructures.

Per a més inri i continuant amb els incompliments de Marina Salut, la situació s’agreuja encara més ja que no s’ha previst la substitució per vacances dels metges d’atenció primària del centre de salut de Benissa ha conclòs Nadal.

Per a Compromís per Benissa aquesta és una justa demanda que fa molt de temps que venim reclamant des de Compromís en un nucli important de població en el nostre municipi com és la nostra zona costanera, tal i com ho explicàvem en el nostre programa electoral per a les eleccions municipals del 2015. Volem que Marina Salut, la societat concessionària de la gestió sanitària integral de la marina alta, complisca i faça ja el Pla Quinquenal d’Inversions 2014-2019. Tot i això, evidentment continuem lluitant per revertir la sanitat a la marina alta i convertir-la en una sanitat pública, universal i de qualitat. En la Junta de Govern d’ahir, el nostre portaveu, Xavi Tro, li va entregar una còpia d’aquesta PNL als grups municipals PP, PSOE i Ciutadans per a què demanen als seus grups parlamentaris a les Corts Valencianes el vot afirmatiu d’aquesta Proposició No de Llei.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *